Suroviny na 20 sušenek:

120g ovesné vločky
100g špaldová mouka hladká
50g máslo
50g arašídové máslo
30g protein čokoláda
20g mandle
3 lžíce voda
popřípadě čekankový sirup

Postup:

Z vloček, mouky, proteinu, nasekaných mandlí a másel umícháme těsto, které pomocí vody dopracujeme tak, aby z něho šly vytvořit kuličky. Těsto bude trochu lepkavé, ale je tvárné. Těsto můžeme ochutnat a dosladit jiným sladidlem.

Na plech dáme pečící papír. Z těsta vytvarujeme menší kuličky, které na plechu rozmáčkneme na tenký plátek.

Troubu předehřejeme na 150 a pečeme 35 minut.

Energie na 1 sušenku

 

Původní recept s více mouky (150 g), cukrem (70g), medem (30g), pouze s klasickým máslem (130g) a více mandlemi (50g):

Energie na 1 sušenku

 

Ovesná svačinka s belgickou čokoládou (1ks, 36g)

 

Rate this post